pirmdiena, 2024. gada 1. jūlijs

Dārza svētkos Vīnkalna ceplī ciemos Harijs Vagrants


DĀRZA SVĒTKI notiks Iecavā, Vīnkalnu cepļa sētā. Piektdienā, No plkst. 17.00 varēsim darboties cepļa saimnieces Gintas Zaumanes vadītā augu dailes darbnīcā. Bet no 18.00 mūsu viesis būs dažādus pasaules mūzikas un skaņu rīku muzikants, ceļotājs, domātājs un stāstnieks Harijs Vagrants.

Turpinot atzīmēt Rosmes bibliotēkas 55.gadskārtu sanāksim Dārza svētkos.

Bet pievakarē sanāksim 17.00 Dārza svētkos Iecavā. Sadarbībā ar labu bibliotēkas draugu, Vīnkalna cepļa mākslinieci Gintu Zaumani, darbosimies Dabas augu darbnīcā un veidosim pītu augu dekoru (augus var ņemt līdz arī pašu savāktus). Pēc tam no 18.00 klausīsimies Harija Vagranta stāstījumu par piedzīvoto dažādos ceļojumos, iepazīt dažādus pasaules tautu mūzikas instrumentu skanējumu.

Lai cik grūti ir dažos vārdos pastāstīt, kas ir ko dara Harijs Vagrants, tomēr tas jādara. Īsumā, cilvēks, kurš reti stāv uz vietas – kustības, virzības, izziņas cilvēks. Muzicē uz ielām daudzviet dažādās Eiropas zemēs, Dažādos laikos notikusi un notiek dalība un pašvadība daudzveidīgos literāros un muzikālos projektos, kopienās un norisēs Latvijā – apgāds Zvaigzne ABC, indie-postfolka grupa ZĀLE un žurnālista darbs un mazliet dzejas izdevniecībā Dienas žurnāli. Paralēli strādājis arī Rakstniecības un mūzikas muzejā par izglītojošā darba vadītāju. Vēl pie tam arī darbs īpašos sociāla atbalsta rakstura projektos, kur palīdz teologa zināšanas. Runājot par grāmatniecību, - Harijam Vagrantam līdz šim iznākušas 3 grāmatas – vispirms apgādā Mansards Ielu muzikanta dienasgrāmata 2017.gadā, bet vēlāk apgādā Zvaigzne ABC Trakā mugursomnieka negantie piedzīvojumi (2023) un Viņpus nāves. Nāvei tuvās pieredzes mūsdienu Latvijā.

Savukārt, Gintu Zaumani droši vien iecavnieki pazīst – bet, nu – lai iet – arī mana versija par Gintu. Radoša un brīva, un dzīves un dažādu smalklietu māksliniece. Sava cepļa turētāja. Radošuma modinātāja un rosinātāja katrā, kas vēlas to no viņas gūt un saņemt.

Pieteikšanos sagaidu uz tālruņa numuru 27811297 (Gunta)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Codes ceļos Veļu laikā

  Kārtējā pārgājienā Rosmes bibliotēkas ceļojošos draugus un citus ieinteresētos aicinām VEĻU laikā.Iesim 2.novembrī. Sāksim Codē, autobusu ...