otrdiena, 2024. gada 23. jūlijs

Gājiens uz Dzejnieku Billītēm


2024. gada 7.septrmbrī iecerēts kultūrpārgājiens uz Dzejnieku Billītēm. Pārgājiens ar DZEJU. Un domām par dzeju. Un par Virzu. Edvartu.

2024.gada 7.septembrī laikā no pulksten 10.00 – 19.00 ar sākuma satikšanos pie E.Virzas pieminekļa Iecavā pie Kultūras nama, dzejiskām pieturām Dievdārziņā,  Rumbu kapsētā, kur apglabāti E.Virzas senči, un citviet. 

13.00 - DZEJAS sarīkojums Edvarta Virzas Billītēs.

Atgriešanās Iecavā ap 19.00 


Jau gandrīz gadu vai vēl senāk ir iecerēts un gribēts šis Ceļojums. Tagad, šorudeni septembrī, iesim, Dzejas dienas sagaidot. Pretī dzejai paiesimies. Uz Bilītēm. Uz dzejnieka, rakstnieka, esejista, karavīra, publicista, ideologa Edvarta Virzas Billītēm.

Dižais zemgalietis, poētisma apdvestais rakstnieks un dzejnieks  EDVARDS VIRZA savulaik rakstījis gan STRAUMĒNUS, gan MĪĻĀS MĀRAS PĀRNĀKŠANU, gan ZAĻO ZEMGALI un citus prozas darbus. E.Virzas darbi ir patiesi dzejas pilni arī tad, ja tā ir proza. Un ir viņš gan rakstnieks, gan dzejnieks.

Un daudzus no Virzas rakstiem caurvij mums tik labi zināmā latvju zemnieku pasaules noskaņa, no Dainām un teiksmām nākušais simboliskais redzējums. Pasaules maģiskais un teiksmainais tvērums, kas šķiet tik tuvs daudziem mums.

Sirds mana - ir kā parks, kas senlaicīgs un vecs,
Pilns strūklām, baseiniem un malsu ceļiem tāliem,
Kur elkus dīvainus uz marmorpjedestāliem 
Sen pazīstamās pozās sastingušus redz
/E.Virza, Elki, no krājuma Laikmets un lira un 2009.gada iznākušo Kopoto rakstu 3.sējuma/



Dalībniekus aicinām līdzi ņemt kādu mīļu E.Virzas dzejoli, ar kuru kādā no Dzejas pieturām dalīties. Dalīties varēs arī ar savām dzejām. Jo katrā mūsos jau kāds mazs Dzejnieks sēd.

Pārgājienu rīko dzejas draugi - Rosmes bibliotēka, kopiena Grāmatnieki ceļo, literatūras un staigāšanas pārņemtā baušķeniece Lilita Seržāne

Kopējais noejamo kilometru skaits - aptuveni 14.

Dalība gājienā it visiem, bet ar pieteikšanos (un dalībnieku skaits ir ierobežots).

Zvaniet, rakstiet, piesakieties pie Guntas uz - 27811297 (der arī Whatsapp)

Foto: No @Dzejnieku Billītes (autore Diāna Jance)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Gājiens uz Dzejnieku Billītēm

2024. gada 7.septrmbrī iecerēts kultūrpārgājiens uz Dzejnieku Billītēm. Pārgājiens ar DZEJU. Un domām par dzeju. Un par Virzu. Edvartu. 2024...