svētdiena, 2022. gada 15. maijs

Krāsainās Zemgales stāsts Dzimtmisas muižā

Rīts atausa lietus un siltas valgmes pilns. Saule slēpās. Bet mirdzošās ūdens lāses visu padarīja spožu un svaigu. Mazie egļu pumpuriņi tā vien spraucās laukā no saviem skuju kažociņiem, ievu krūmi sasaistīja smaržģīgā valgmē. 

Uztapa zaļdzeltena zvaigznīte Dzimtmisas muižas parka pļaviņā. Un pavisam drīz tā piepildījās vēl spožākām krāsām un ļaudīm. Mākslinieku darbnīcas amatieriem un mākslas mīlētajiem un draugiem notika draudzīgā iekšējo sauļu mirdzumā.

Anda Sproģe, Aiva Linkēviča, Inta Paulsone, Iveta Seimanova, - visas, katra savā īpašā veidā, ieveda ļaudis mākslas un krāsu pasaulē. Tapa gelznas ar akrilkrāsām un augu sulām, nospiedumu māksla un rakstu māksla. Izstādes vērtīga māksla. Sanākušie ļaudis veselām ģimenēm krāsoja, rakstīja zīmēja, iespeida, daiļoja. 

Elīna Kūla-Braže mācīja darināt stiprus un košus vainagus arī no jūtīgajām un viegli vīstošajām pavasara puķēm. Un tieši vainagi mūs sasaitīja ar dienas otrās daļas darbošanās tēmu - Vasarassvētkiem, tradicionāliem tautas svētkiem starp Ūsiņiem un Jāņiem.

Dienas otrā daļa bija veltīta tradicionālajiem tautas atmiņā silti saglabātajiem Vasarassvētkiem un to sajūtu un noskaņu modināšanai - caur dziesmām, rotaļām, rituāliem, ko skaisti izveda Bauskas novada Ceraukstes folkloras kopa Laukam pāri Elīnas Kūlas-Bražes vadībā un Rīgas Skandinieki ar vadītāju Julgī Stalti.

Izzināt sevi caur Latvijas krāsām un tradicionāliem svētkiem, izzināt Latviju caur dabas krāsām un savu izjūtu - šis bija viens no svarīgiem mērķiem SIF atbalstīta ģimeņu projekta pirmajā biedrības JUMALA šīgada sarīkojumā.

Sarīkojuma foto albums - foto no dažādiem autoriem

Videopavediens

Pateicība ēdinātājiem SIA BISTRO STRĪĶERI (Bauskā) par īpaši gardo un mitrā laikā noderīgo soļanku, bukstinputru un dārzenīšiem,  uzņēmumiem Telts uz nomu Babītē par košo zvaigznīti kuras pajumtē jutāmies kā siltā saules telpā un „TOI TOI Latvija“ par citu svarīgo ērtību un labsajūtas nodrošināšanu. 

Uz sadarbību turpmāk visiem māksliniekiem, muzikantiem, dziedātājiem un dalībniekiem!

Šī sarīkojuma rīkotāji, sadarbības  partneri un atbalstītāji

  

Nākamais pasākums SIF atbalstīto Ģimeņu pasākumu ciklā Daudzveidīgā Latvija - krāsas, skaņas, ritmi, maņas notiks Latgalē un Sēlijā laikā no 15.-17.jūlijam. Sīkāka informācija sekos. Bet varu teikt, ka pieteikšanās jau sākusies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.