sestdiena, 2022. gada 28. maijs

Baldones loks


Grāmatnieki ceļo
kopas dalībniece, pati baldoniete, gide un stāstniece Renāte Šidlovska mūs aicina ceļojumā – BALDONES LOKS. 2022.gada 2.jūlijā.

Kas tad mums, grāmatu un kultūras draugiem, ir Baldone? - Alfrēds Dziļums vispirmām kārtām, bet ir vēl - Raiņa vecāki, kuri no Pulkarnes sāka savu kopdzīvi, Pēteris Aigars (īstajā vārdā Herberts Tērmanis), romānu rakstniece Dzintra Šulce. Tos, ceļojumu gaidot, lasām. Un ko tad vēl?! - uzdziedam kaut ko Jānim Dūmiņam, kuram šogad svinam 100 gadu atceri.

Baldone bija kaut kas ne tikai pasen – tās kūrortu dzīve un kultūra, kas atstāja pēdas pilsētiņas arhitektūrā. Vēl – senās muižkungu dzimtas, noslēpumainie Līveni, aristokrātiskie Korfi, kuru dzīves arī Baldonē un apkaimē atstājušas savas pēdas. Mercendarbe, dūņu vannas un smalkā kūrdzīve. Mūsdienās mākslas un mūzikas skola. Savu skaistumu Baldonei dod ne tikai apkārtesošie daudzie ezeri, meži, pakalnu skupsnas, bet jo īpaši arī  caurvijus plūstošā Ķekaviņa.

Brauksim iepazīt Rīgai tuvo Baldoni un tās tuvo un tālāku apkārtni.


Norise

7.00 – tikšanās Strēlnieku laukumā Rīgā

7.30 – Ķekava

7.40 – Baldones burti

8.15 – Riekstukalns, astronoma Jāņa Ikaunieka kapavieta, Liliju ezers

9.00 – Observatorija kopā ar astronomi Viju Eglīti

10.15 Mercendarbes muiža (muzejs) un apkārtne.  Rīta kafija pie barona Līvena (ar līdzi ņemtiem kārumu groziņiem)

12.00 Baltā pils un Adams Mickēvičs, zirgu tramvajs un Arnolds Ziemelis, Meža galerija.

13.00 “Stallis Bērīts” – saimnieces Māras Dakares stāsts par Baldones muižu un “La Fontein”, iepazīšanās ar zirgiem, Māras pašas ceptas maizītes cienasts (maizīti varēs arī iegādāties līdzvešanai – 5.00 eiro kg), Pusdienu ugunskura zupa. 

15.00 Ceriņu parks. Renātes stāsts – avots, strūklakas, Ulmaņa kalniņš, pasts, vannu māja, sanatorija, kūrorta laiku pansijas, parks un koka arhitektūra.

17.00 Baldones centrs, baznīcas apkārtne, veikaliņš “Ražots Baldonē”, kinoteātris, aptieka, Vanagkalns

18.00 Viesošanās "Kazu laukos" – saimnieki, mākslinieku pāris Rita Pranča un Andrejs Bovtovičs  Ziepju vārīšanas meistarklase un Vakara kafijas galdiņš. 

20.00 braucam mājup.

20.30 Ķekava.

21.00 Rīga.

Izmaksas - 35,- (cenā iekļauts - vieta busiņā, brokastu kafija, ekskursijas un darbnīcas observatorijā, muzejā, Stallī Bērīts un Kazulaukos, pusdienas)

Sīkākas ziņas un pieteikšanās - 27811297 (Gunta)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavasara sadziedāšanās RĀMAVĀ

  Tuvojoties Lielajai dienai arvien vairāk svarīgi iekustināt balss enerģiju. Atmodināt balsi, kas ziemā  bijusi iemigusi un rimtāka. Nu nāk...