svētdiena, 2022. gada 16. oktobris

Kultūrizbraukums Stāmeriena - Alūksne un Leģendu nakts apmeklējums



2022.gada 29.-30.oktobrī kopiena Grāmatnieki ceļo un Tradicionālās kultūras, izglītības un amatniecības biedrība JUMALA rīko kultūrbraucienu Stāmeriena brauciens ar skaistiem galamēŗķiem - Stāmeriena, Alūksne, Jaunlaicene.

Braucienam starts tiek dots Rīgā un vienojoties iespējams pievienoties arī pa ceļam. 

Stāmrienas pilī līdztekus pils apskatei aplūkosim arī tur izstādītos mākslinieces, amatnieces un rakstnieces Anneles Slišānes austos deķus no kolekcijas "100 deči Latvijai" un Kristīnes Nīcmanes zīmola Jašas podi mākslu.

No Stāmerienas ceļš tālāk vedīs uz Alūksni, kur iepazīsim Alūksnes Jauno pili gida pavadībā un baudīsim Leģendu nakti ar senām mūzikas skaņām un romantiskiem mīlas stāstiem no Fītinghofu jaunkundzes un Ludviga van Bēthovena dzīves.

Par Leģendu nakts norisē vietnē www.pilis vēštīts, lūk, kas - "Mūzikas, mākslas un vēstures sintēze Alūksnes Jaunajā pilī! Restaurētajos Alūksnes Jaunās pils Mūzikas salonos Leģendu naktī ieskanēsies izcilā komponista Ludviga van Bēthovena 5. klaviersonāte do minorā. Šo un vēl citus skaņdarbus komponists veltījis savai skolniecei, Alūksnes muižas īpašnieka Otto Hermaņa fon Fītinghofa meitai, Annai Margarētai fon Braunai. Viņa studēja mūziku pie Bēthovena un kļuva par iedvesmas avotu vairākiem komponista darbiem. Pēc muzikālā priekšnesuma būs iespēja iet ekskursijā pa Alūksnes novada muzeju gida pavadībā un izzināt vēstures līkločus muzeja ekspozīcijās, kā arī baudīt multimediālo ekspozīciju "Helēnas dziedājums", kas veltīts Jaunās pils pēdējai baronesei Helēnai fon Fītinghofai."

Vakars - ar Alūksnes nakts gaismām. Bet nākamā dienā pēc rīta pastaigas Alūksnē dosimies uz Malēnijas seno galvaspilsētu Jaunlaiceni, kur mūsu pavadone būs vietējā novadpētniece, Kultūras vēstniece Iveta Kovtuņenko. Ja laikapstakļi un noskaņojums pēc divām bagātīgām dienām atļaus, uzkāpsim Dēliņkalna skatu tornī un paskatīsimies pasaulē no Apekalna virsotnes
...

Pieteikšanās braucienam privāti (līdz 25.oktobrim), kā arī sīkākas ziņas par saturu un izmaksām - 27811297 (Gunta)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.