svētdiena, 2022. gada 10. jūlijs

Salacgrīva un ...


2022.gada 30.-31.jūlijā dosimies Salacgrīvas un apkaimes apceļojumā.

Šķiet, ka vēl ne reizi Grāmatnieki nav ceļojuši gar jūru. Latvijā ne reizi… Jo jūras daudz mums bija mūsu Tūves braucienā Ālandu salās. Tagad ceļosim arī Latvijā cieši tuvu jūrai. Brauksim gar Vidzemes jūras malu augšup. Uz Salacgrīvu, kur izstaigāsim Randu pļavas un meža takas.

Kad uzklausīta ārējā pasaule - ārējā daba un apkārtne, varbūt ir laiks ieklausīties pašiem sevī. Mūsdienu skaļajā pasaulē sadzirdēt sevi ne vienmēr var būt viegli vai vienkārši. Ja ne ārēju skaņu, tad esam iekšējo domu pārņemti. Mālu meistare, kastanis… Kastanis? Jūs ziniet, kas ir kastanis. Varbūt uzzināsiet, bet katrā ziņā katram dalībniekam būs iespēja ieklausīties sevī? Ko tad stāsta Tava iekšējā balss? Ko patiesi sajūti Tu? Kādas ir Tavas siltākās pateicības un neapzinātākās vēlēšanās? Vai un kā tas saskaņojas ar to, kas skan apkārt dabā. Meža šalkoņā un jūras viļņu čalās tiem atskrienot krastā, ugunsliesmas sprakšķos un vēju auros vai virmojumā. Varbūt aiziet līdz jūrai, varbūt ieiet mežā, varbūt paņemt mālu rokā un sajust, ko tas Tev stāsta. Kaut kas no tā būs Daces Mālu un dzīves stundā,laikā, ko pavadīsim šeit Kuivižos. Daces mālotavā.

Bet Salacgrīva - jūras un vēju …droši vien arī Viņa ir jūras un vēju apdvestā pilsēta. Arī viņa var būt iedomājama tikai kopā ar jūru. Ar kuģiem ostā, un buru romatiskajiem, mastiem tuvumā un balto mirdzumu tālumā. Vakars Salacgrīvā būs kopā ar salacgrīviešiem - ar Intu Balodi, arī Grāmatnieki ceļo kopas dalībnieci. Un arī šī brauciena iedvesmotāju un līdzradītāju. Ar Imantu Klīdzēju, keramiķi, fotogrāfu, mākslinieku, ar dabas un skaņas redzīgo un dzirdīgo cilvēku, arī radītāju un ugunī pārradītāju. Daudziem viņš ir Skolotājs, Mākslas un droši vien arī dzīves.

Naktsmieru sagaidīsim un garo rītu baudīsim Kraukļos, Svētupes ielokā. Svētdien uzzināsim kaut ko par to, kas ir 101.kilometrs un kā ļaudīm tur klājas tagad, apmeklēsim jaunu kultūrtelpu, Svētupes muižu un lūkosim, kāda ir viņu pirmā vasara pēc atjaunotnes sākuma. Paskatīsim, kā klājas Kutkāju dižakmenim gandrīz jūras krastā un iegriezīsimies senu stāstu un vietu bagātajā Liepupē. Un tad jau mājup. Svētdienas pievakarē.

Izmaksas - 70,- (cenā iekļauta vieta busiņā, meistarklase ar Daci Asni, naktsmītnes Kraukļos, viesošanās un brokastis Svētupes muižā)

Pieteikšanās - Gunta - 27811297

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.