sestdiena, 2024. gada 21. septembris

Pēc medus ceļojot...

Rudens pārgājienā dosimies no Iecavas uz Rāmritiem. 2024.gada 5.oktobrī. Sākums 10.00 Iecavā, pie autoostas.

Kā allaž arī šim būs nedaudz literārs piesitiens - aicinu ņemt līdzi kādu sev mīļu dzejas vai citu grāmatu, ko tagad lasām, vai kas kopumā īpaši tuva un nozīmīga. Un padalīties savos lasīšanas paradumos un pieredzē. 

Bet par medu - Jau izsenis medus ir bijis kas īpašs. Tas ir dievu nemirstības dzēriens un noslēpumaina spēka un zināšanu avots. Un bites, tā savācējas, ir dievišķas. Kā Dainās teikts, Dieva kalponītes. Maģiskas būtnes - gan čakluma, gan gudrības simbols. Mūsu literātes, filosofes un rakstnieces Zentas Mauriņas viens no eseju krājumiem nosaukts tieši tā - "Medus no grāmatu ziediem". Jā, arī grāmatas ir tas labais zināšanu un gudrības avots, kurā smelties tik daudz dzīvei svarīgo.

Tātad, mūsu šīrudens pārgājienā dosimies medus ceļos - gan pēc īstenā medus, jo nāk ziema un medus svarīgs mūsu ziemošanai un veselībai, prieka un mīlestības iedvesmai. Gan meklējot un rodot to medu, kas grāmatu ziedos.

Dalība pārgājienā bez maksas (ar pieteikšanos). Līdzi ņemam arī nelielus pārtikas groziņus kopīgām pusdienām. Rāmritos būs iespēja iegādāties medu, medus suflē, kā arī ziedputekšņus, vaska plāksnes un citas brīnumlabas medainas lietas. 

Paredzamais noejamo km skaits - aptuveni 12.

Pieteikšanās un sīkākas ziņas pa tālruni 27811297 (var arī rakstīt whatsapp ziņas)

Pārgājienu rīko Gunta Saule, Lilita Seržāne, Rosmes bibliotēka un draugi, kopiena Grāmatnieki ceļo

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Codes ceļos Veļu laikā

  Kārtējā pārgājienā Rosmes bibliotēkas ceļojošos draugus un citus ieinteresētos aicinām VEĻU laikā.Iesim 2.novembrī. Sāksim Codē, autobusu ...