otrdiena, 2024. gada 28. maijs

Priekšjāņu sadziedāšanās Rāmavas muižā


Skaistais ziedēšanas un Jāņu gaidīšanas laiks tuvojas. Pasaule un saule zied, un skan, un mirgo krāsās un skaņās. Dienās un naktīs. Rītos agros un vakaros vēlos. Saule, īsu brīdi pabijusi viņpus zemes malas, atkal ceļas augšup un mèro garum garu ceļu pāri visam debesu jumam.

Daba iedvesmo vienmēr un šai laikā jo īpaši. Pilnzieda laikā arī cilvēkam viwglāk atvērties ziedēšanai un gadu no gada uzplaukt. Atvērties atī dziesmai šis ir īpašs laiks, jo kā Dainās jau aizlaikus dziedāts:

Visu gadu dziesmas krāju,
Jāņu dienas gaidīdama.

Turpinot šopavasar Rāmavas muižā iesākto sadziedāšanās praksi, maināmies un kuplojam, un šoreiz pulcēsimies pievakarē. Lai atkārtotu un dalītos Jāņu dziesmu dziedāšanas prasmēs un pieredzē.

Pie tam šoreiz sadziedātāju pulciņā uzņemsim tālus un reizē tuvus un mīļus ciemiņus. Latviju atkal apciemos Akiko Mizoguči no Japānas pilsētas Kobes. Akiko ir iemīlojusi Latviju un mūsu tautas lietišķo mākslu, tradicionālo kultūru kopumā, mūsu dzīvesziņu un pasaules redzējumu. Akiko pieder latvisko lietu veikaliņš Rīgas sadraudzības pilsētā Kobē. Viņa ir ciešs tiltiņš no Latvijas uz Japānu un kopā ar savu ģimeni  un draugiem dzied un spēlē latviešu tautasdziesmas un paši rīko vai piedalās latviskos sarīkojumos Japānā. Mums būs īpašs prieks uzņemt Akiko kopā ar viņas mazo dēliņu mūsu sadziedāšanās un sarunu vakarā.

Priekšjāņu sadziedāšanās Rāmavas muižā būs veltīta tieši Jāņu laika dziesmām

2024.gada 17.jūnijā plkst. 18.00 (pulcēšanās no 17.30)

Īpašā viešņa Akiko Mizoguči, koklētāja un latvisko lietu veikaliņa īpašniece Kobē

Saruna un dziesmas arī par to, kas vieno un saista Japānas tautu latviešos.

Dalība par ziedojumiem muižas attīstībai.

Darbosies krodziņš

Sīkākas ziņas un iepriekšēja pieteikšanās - 27811297 (īsziņas, Whatsapp, tālruņa zvani...)

Aicina un rīko Gunta Saule, Rāmavas muižss kultūrtelpa un tradicionālās kultūras, izglītības  un amatniecības biedrība JUMALA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Baltu Vienības dienas gaidās. Biedrība JUMALA aicina

Arī šoruden, 22.septembrī iedegsim uguni Baltu vienībai. Dienai ar senu un pretrunīgu pagātni, bet tomēr diena, kura gadu gaitā kļuvusi par ...