piektdiena, 2022. gada 19. augusts

Zemgale - Sēlija plaukstās




2022.gada 27.-28.augustā notiks Tradicionālās kultrūras, izglītības un amatniecības biedrības JUMALA rīkots un SIF Valsts ģimeņu atbalsta programmas ietvaros atbalstīts Ģimeņu pasākums - izbraukums Zemgale - Sēlija plaukstās

2022.gada vasara atkal būs aizritējusi skaistās un saistošās izziņas un mākslinieciskās izpausmes noskaņās. SIF Valsts ģimeņu atbalsta programmas ietvaros atbalstītais Ģimeņu pasākums - izbraukums Zemgale-Sēlija plaukstās, kas notiek laikā no 27.-28.augustam, ir noslēdzošais ciklā Daudzveidīgā Latvija: krāsās, skaņās, ritmos, maņās.


To iesāksim Iecavā. Ar veidošanas un apdrukas darbnīcu Vīnkalnu ceplī meistares Gintas Zaumanes vadībā. Ginta ir daudzveidīga māksliniece - pati darbojas dažādās plastiskās mākslas jomās un arī izbraukuma dalībniekiem dos iespēju un palīdzēs darboties ar neierastākiem materiāliem.

Mūsu uzradītie darbi ceļos tālāk lai līdz ar citiem,tai skaitā sarīkojumā Krāsainā Zemgale Dzimtmisas muižā maijā tapušajām glezniņām, piedalītos projekta noslēguma izstādē Gārsenes pilī.

Tālāk no Iecavas dosimies Sēlijas virzienā - Neretā, Dienvidsusējas krastos, Kalna Gribacānu mājās saimnieko keramiķe Zanda Ragele (https://nra.lv/maja/175492-zanda-ragele-neretas-tirradnis.htm) - viņas keramikas darbnīcā sajutīsim Neretas puses sajūtu. Baudīsim Dienvidsusējas upes plūdumu un skatīsim Neretas baznīcas tornī izvietotos mākslas darbus.

Bet sestdienas vakaru uzņemsim jau pazīstamajā Gārsenes pilī. Te šoreiz paredzēti arī pils senatnes stāsti, ko vēstīs pils dārznieks Andris Zībārts.

Svētdienas rītā izstaigāsim pils Dabas takas kopā ar pils pārvaldnieci Daci Geidu. Pēc tam Latgales Etnogrāfiskās biedrības pāŗstāves Ivetas Seimanovas vadītā darbnīcā iekārtosim paši savu, projekta īstenošanas laikā tapušo un radīto, darbiņu izstādi. Ar dziesmām, dejām un skaistām uzrunām nosvinēsim tās atklāšanu un līdz ar to arī projekta noslēgumu. Improvizētā izstāde Gārsenes pils senajā klētī, kultūrtelpā Radošā rezidence Debesjums, būs apskatāma līdz septembra beigām.

Sīkākas ziņas pa tālruni 27811297 (Gunta Saule)

Notikušā izbraukuma foto- un videoalbums skatāms šeit - https://failiem.lv/f/xneh56vm7


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.