otrdiena, 2024. gada 28. maijs

Priekšjāņu sadziedāšanās Rāmavas muižā


Skaistais ziedēšanas un Jāņu gaidīšanas laiks tuvojas. Pasaule un saule zied, un skan, un mirgo krāsās un skaņās. Dienās un naktīs. Rītos agros un vakaros vēlos. Saule, īsu brīdi pabijusi viņpus zemes malas, atkal ceļas augšup un mèro garum garu ceļu pāri visam debesu jumam.

Daba iedvesmo vienmēr un šai laikā jo īpaši. Pilnzieda laikā arī cilvēkam viwglāk atvērties ziedēšanai un gadu no gada uzplaukt. Atvērties atī dziesmai šis ir īpašs laiks, jo kā Dainās jau aizlaikus dziedāts:

Visu gadu dziesmas krāju,
Jāņu dienas gaidīdama.

ceturtdiena, 2024. gada 23. maijs

Sadziedāšanās Un Vasarassvētku svinēšana



Skaistais Vasarassvētku pilnmēness laiks tā vien aizcina izskadināt skaistākās dziesmas un izvīt puķu vijas Vasarassv';etku godos. Šoreiz ikmēneša sadziedāšanās notiks sestdienā 25.maijā. Savukārt svētdien dosimies svinēt Vasarassvētku uz Kuldīgas pusi. Vietā, ko vairāk zinām kā Turlavu un kur atrodas arī mazāk zināmā Kurmāle, mīt Kameņu Samteņu akadēmijas kopiena. Iepazīt kopienu, iedzīvoties dažādās dabas darbnīcās, vīt vainagus un puķu vijas, rotāties un dziedāt aicina biedrība JUMALA.

Mīļi aicināti pulciņā!

P.S.: Uz Turlavu no Rīgas būs busiņš (piesakies, ja vēlies braukt turpu kopā ar mums)

Raksti vai zvani Guntai - 27811297, ja vēlies uzzināt ko vairāk! 

Codes ceļos Veļu laikā

  Kārtējā pārgājienā Rosmes bibliotēkas ceļojošos draugus un citus ieinteresētos aicinām VEĻU laikā.Iesim 2.novembrī. Sāksim Codē, autobusu ...