ceturtdiena, 2023. gada 16. marts

Grāmatnieki ceļo. Liepāja un apkaime grāmatniecībā, literatūrā, mākslā, mūzikā


Pavasara ceļojumu laiks uzņem apgriezienus un turpinās. Jau sen mūsu sapņos ir Kurzeme un vēl jo vairāk Liepāja. Un te nu uztapis viens ceļojums tieši turp. 

Ceļosim 29.-30.aprīlī. Maršrutā ietverta Zentas Mauriņas memoriālā istaba Grobiņā. Turpat arī Dabas takas un Arheoloģiskais ansamblis, kas saistīts ar vikingu senatni un mūsu kuršu ciltīm un mūsu gadījumā paredz pastaigu aptuveni 3-5km garumā. Liepājā paviesosimies atraitnes Hoijeres namā un iepazīsim vienu no Liepājas jaunajām kultūrvietām - muzikālo, atraktīvo un jaunveidoto Pegaza pagalmu. Labā laikā paredzētas pastaigas ielās un pludmalē. Svētdiena sāksies Liepājas muzejā, kur iecerēts skatīt divu liepājnieku, māsas un brāļa Ilonas Gabaliņas-Kilas un Raimonda Gabaliņa – kopīgi veidoto izstādi "Skaitļu enerģijas transformācija" un tikties ar vienu no izstādes autorēm, Ilonu. Tālākais ceļš vedīs uz Godiņu piedzīvojumu pasauli un tikšanos ar Āra flautām, un uz Ziemupi. Tādēji svētdienas pēcpusdienu un ceļojuma otro dienu vairāk pavadīsim dabā. Kopā ar vietējām Ziemupes pavadonēm Daigu un Dainu iepazīsim Ziemupes apkaimes vērtības. 

Pieteikšanās dalībai braucienā jau ir atvērta un notiks līdz 20.aprīlim. Dalība braucienā vienam dalībniekam izmaksās 90,- EUR. Summā ietverts: vieta busiņā, brokastis sestdienā, un pusdienas svētdienā, naktsmītnes, ieejas un gidi muzejos, pavadoņi Grobiņā un Ziemupē.

Pieteikšanās un sīkākas ziņas - Gunta (tālr. 27811297, arī Whatsapp ziņas iespējotas)

Piedāvāju iespēju arī sekot facebook kopienā Grāmatnieki ceļo

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.