trešdiena, 2023. gada 5. jūlijs

Dziesmu svētku laiks

 



Kopā ar Bārbeles folkloras kopu piedalīšos Dziesmu svēku Folkloras dienas kuplināšanā 
8 jūlijā - Esplanādē - Kāzu tradīcijas iedziedāšanā no 13.00 uz Mazās skatuves un laikā no 16.00 uz Zaļās skatuves pie Raiņa  Zemgales dziesmu laikā. Savukārt Dziesmu svētku noslēguma dienā kopā ar Baldones folkloras kopu Mantojums būšu Arkādijas parkā (laikā no 16.30) un Nordeķu parkā (ap 18.30). Lai sadziedam un sarotājam!

Dziesmu svētku laiks, latviešu tautas kultūras izvērsuma laiks. Visdažādāko nozaru mākslinieki - dziedātāji, dejotāji, muzikanti, amatnieki, teātra spēlmaņi. Cieši tradicionāli un jaunradē iedvesmoti, visdažādāko vecumu ļaudis svin SAVAS lieltradīcijas svētkus - Dziesmu svētkus - 150.gadskārtu kopš pirmajiem Vispārējiem Latviešu dziedāšanas svētkiem. Un ir arī jau 159 gadi apkārt kopš pirmā asniņa, 1864.gada pirmās Latviešu dziesmu dienas Dikļos. Tā no pāris simtiem liela dziedātāju pulka izauga desmitiem tūkstošu lieli svētki dziesmai un vēlāk arī dejai, folklorai, amatnieku mākslai, teātrim.Amatieru (jeb mīlētāju) mākslai.

Pēdējos gados Dziesmu svētku kustība izvērsusies arī citu tradicionālo mākslu un prasmju žanru daudzveidībā. Un te iekļaujas ne tikai kordziedātaji un dejotaji, bet nu jau arī pūtēju orķestu mūziķi, folkloras tradīcijas kopēji, amatnieki un arī teātra spēlmani. Katrs grib būt un ir šo dižo svētku dalībnieks.

Šīgada Dziesmu svētku Folkloras dienas kopnosaukums tik cēls - "TĪRA SPĒLE. GODS. GODI. GODĪGUMS" un 8.jūlijā visas dienas garumā Esplanādē un pie Brīvības pieminekļa savu godu dienu godēs folkloras kopas no visas Latvijas.

Tiks izdziedātas, izdejotas un izrotātās kāzu tradīcijas - CEL MANU MĀSIŅU LIELĀ GODĀ jeb saspēle ap un par precībām. Un tiks cilināti daudzveidīgie vēsturisko zemju kultūras pūri.

TIEKAMIES!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.