svētdiena, 2023. gada 25. jūnijs

Grāmatnieki ceļo uz Saulkrastiem




2023.gada 23.jūlija (svētdien) CELOJUMAM uz Saulkrastiem pieteikšanās jau atvērta. 

Kopējais Ceļojuma saturs un norise vēl top. Bet laiks jau zināms. Kad Dziesmusvētki būs izskanējuši un būsim arī mazliet atvilkuši elpu no to sprieguma un emocionālajiem un garīgajiem uzvirmojumiem, tad dosimies pirmajā šīsvasaras Grāmatnieku ceļojumā.

Kas tev ir Saulkrasti? Un ar kādiem cilvēkiem, ar kādām personībām un vēsturiskiem notikumiem ir saistīts šis skaistuma apdvestais jūras malas stūrītis? Kaudzīšu Reinis, Frīda Kālo un Meksika? Kuģītis Neibāde? Kas atminēšanās vērts ir noticis Saukrastos savulaik? Kas tur notiek un kā darbīgi un radoši ļaudis un daba dzīvo tagad? Ko Saulkrastos vērts satikt?

Jau kopš grāmatnieki ceļo kopienas sākumiem pirms trim gadiem viens no atslēgteikumiem ir Ceļo ar GRĀMATĀM. Vai mēs ceļojam pie rakstniekiem un pa viņu vietām. Vai mēs ceļojam pa svarīgām un iezīmīgām kultūrvietām, aiz katras no tām tuvāk vai tālāk stāv kāda grāmata. Ceļojumu apraksti, vēsturiski vēstījumi, daiļliteratūra, biogrāfijas, mākslas vai dabas albumi…

Ceļojums notiks visu dienu, kopīgā busiņā, ar tradicionālu startu Latviešu Strēlnieku laukumā Rīgā plkst. 9.00 (un iespēju pievienoties pa ceļam iepriekš vienojoties)

Pievienoties iespējams arī ceļā Rundāle - Bauska - Iecava - Ķekava un tāpat arī jūs aizvedīs atpakaļ
Aptuvenās izmaksas - 25,00 EUR ( no Bauskas 30,00 EUR, pagaidām te nav ietvertas pusdienas)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.