pirmdiena, 2023. gada 12. jūnijs

Baldones MANTOJUMS viesojas Lietuvā


2023.gada 10.jūnijā Baldones folkloras kopai MANTOJUMS bija tas prieks  piedalīties ikgadējos, šogad jau vienpadsmitajos Folkloras svētkos Simona Staņevičus lauke sētā - piemiņas muzejā Raseiņu novadā.

Simonas Staņevičus ir 18.-19.gadsimtu mijā dzīvojis un darbojies folkloras un tradīcijas pētnieks, pierakstītājs un apkopotājs, kā arī rakstnieks un dzejnieks. Viņa mantojumam veltītā muzeja dibināšanas gadskārtai par godu tiek rīkoti tautas tradīcijas, sadziedāšanās un sadancošanas svētki. Katru gadu jūnijā te, tradicionālā lauku sētā, nelielajā Kanopēnu ciemā Raseiņu folkloras kopa DEGULE un tās degsmīgā vadītāja Asta Nikžentaitiene un vietējā pašvaldība sadarbībā ar muzeju saaicina draugus un domubiedrus daudzināt dziesmu, un kopā būšanas un tradīcijas kopšanas prieku. Svētkiem dots krāšņs un skanīgs nosaukums Aš padainūsiu dainų dainelę

Šogad viesu vidū bija folkloras kopas no Kauņas, Linkuvas un citām tuvām un tālākām vietām. Un arī Degules seni draugi no Ķekavas novada. Šoreiz tieši Iritas Vimbas vadītā Baldones kopa MANTOJUMS kuplināja svētkus ar vasarīgām, Jāņu un citām jaukām tradicionālām, Zemgales pusei raksturīgām, dziesmām un danču melodijām.

 Svētku norises dažādu autoru fotouzņēmumu albumi 

šeit -> 

Petras Vaičūļa uzņēmumi šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.