svētdiena, 2023. gada 22. oktobris

Pērles ziemā

 


Lai skaisti noslēgtu šo pērlēm bagāto gadu, aicinu vēl vienā ceļojumā. 9.decembrī pērļosim Mazajā muižā, Aučos un Rāmritos.


Sāksim ceļojumu kā allaž Iecavā un dosimies Lietuvas virzienā, taisni uz Dienvidiem. Un visprirms lūkosim senākas vēstures lapas, kam Mazā muiža būs gluži atbilstoša. Šeit nu tiešām varēsim ne tikai vēstures stāstus baudīt, bet arī paši iejusties senumā ietērpjoties pēc senām piegrieztnēm darinātos tērpos.


Tālāk atgriežoties tuvāk Iecavai atgriezīsimies arī nesenākā vēsturē. Mūsu otrais galamērķis šai reizē - Auči. Pirmā Latvijas valstrs Prezidenta un, gandrīz gribas teikt, viena no dižākiem, skaidrākiem valstsvīriem Latvijas vēsturē, Jāņa Čakstes mājā - muzejā. Tradicionālā latviešu lauku saimniecībā, kura turpina plaukt, zaļot un zelt, un uzņemt viesus pateicoties plašajai un sakuplojušajai Čakstu dzimtai.


Dienas galotnīti uzņemsim Zālītē, RĀMRITOS. Katra tikšanās ar Otto Lodiņu un viņa plašo saimi ir smaržu un garšu pilna. Jo Otto ir bitenieks. Viņa lolotās bitītes saimnieko ne tikai Zālītes apkaimes mežos un pļavās, dzīvo tradicionālas būves stropos, bet iemitinātas arī veselā bišu mājā, kur var baudīt arī bišu skaņu un kustību dziedināšanu. Baudīsim Rāmritos radītos Medus suflē - ar īpašām sastāvdaļām kopā saputotus Rāmritu bišu medus.


Šī pērļošana notiek sadarbībā ar Rosmes bibliotēku, tās lasītājiem.un viesošanos Rāmritos atbalsta Bauskas novada Iecavas apvienības pārvalde.


Aicināti Pērļu ceļojumu dalībnieki un citi interesenti!


Sīkākas ziņas un pieteikšanās - 27811297 (Gunta)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.