otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

 


18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.

Starptautiskā Muzeju diena ik gadu tiek svinēta 18.maijā. Un tie ir gada teju lielākie muzeju un muzeju draugu svētki. Svinot Starptautisko Muzeju dienu un sākoties Muzeju vasaras sezonai, sestdienas uz svētdienu naktī maija vidū vai tā otrās puses sākumā vispirms tiek svētīta Muzeju nakts. Ar kādu īpašu gada tēmu. Un aizraujošām un muzejos ievelkošām vislabākā nozīmē izrīcībām. Šī gada Muzeju dienas un nakts tēma - izzināt un iegūt, pētīt un saprast.

Mēs, kopiena Grāmatnieki ceļo kopā ar Iecavas pagasta Rosmes bibliotēkas aktīvākajiem lasītājiem šo laiku svinēsim mīļajā Piebalgā, kur visvairāk norišu iecerējusi Piebalgas Muzeju apvienība Orisāre svinīgi atverot savas jaunās telpas Inešu Vecajā skolā. Savukārt svētdienā notiks svinīgas norises saistībā ar Mudītes Austriņas simtgades atcerei veltītās grāmatas Saules spēles iznākšanu.

Bet ceļā uz Piebalgu vispirms iegriezīsimies Jaunjelgavā. Bet tālāk dienas otro pusi un svētdienu pavadīsim Vacpiebalgā.

Vairāk par Piebalgu un citas saistošas saites - 

Saruna ar Piebalgas muzeju apvienības Orisāre vadītāju Līvu Gruduli - https://www.youtube.com/watch?v=sd3V6RMfs0Y&t=2s

Saruna ar vēl vecpiebaldzēnu - https://www.youtube.com/watch?v=hgJJsrXTCAo

Literatūrpētnieks Kārlis Vērdiņš par Elles ķēķi, tai skaitā par piebaldzēnieti Mudīti Austriņu, viņas simtgades atceres sakarā – https://www.youtube.com/watch?v=1C-8qOc6cn8

Sīkākas ziņas un pieteikšanās - 27811297

Noformējumā izmantoti fotoattēli no Cēsu tūrisma tīmekļa lapas un no Orisāres fotokrājumiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.