svētdiena, 2021. gada 5. decembris

Kvietimas visiems, kuriems valstybinės sienos yra šventos


Kvietimas visiems, kuriems valstybinės sienos yra šventos!

ESTIJOJE, LATVIJOJE, LIETUVOJE, LENKIJOJE
Artėjant metų sandūrai – metas padėkoti. Pasakyti ačiū visiems, kurie saugo mūsų šalių sienas. Ypatingai dėkojame lenkų pasieniečiams, kurie pirmieji sutvirtino savo sienas ir neįsileido svetimųjų. Savo šalių pasieniečius stiprinsime bendra daina ir geromis mintimis.
LAIKAS: Šeštadienį, gruodžio 18 d. saulėlydžio metu. (Estijoje 15:19, Latvijoje 15:42, Lietuvoje 15:53, Lenkijoje 16:24 (pagal LV laiką). Sutemus pasieniečiams prasideda intensyviausias darbo metas.

VIETA: Išsirink ir fakelais, laužais ar žvakėmis apšviesk sau svarbią ir prieinamą SIENĄ (namų, sodybos, miesto, valdos, seniūnijos, rajono, apskrities ribą ar valstybinę sieną).
Rekomenduojamos VEIKLOS: Saulės palydėjimas žvilgsniu. Besileisdama Saulė neš mūsų Stiprinimą per Estiją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją. Latvijoje kviečiame dainuoti latvių liaudies dainą: „Vij Dieviņi zelta viju” ir solidarizuodamiesi su lenkų tautą, rekomenduojame latviams žinomą dainą „Es dziedāšu par tevi Tēvu zeme” arba lietuvjų daina, kurios lenkiškas pavadinimas yra „Panience na dobranoc”. Lietuvoje ši daina yra žinoma kaip laidotuvių giesmė „Jau sutema pasaulį užliūliavo“ arba "Žalioj girioj". Apie įdomią šios dainos istoriją skaitykite latvių kalba čia - https://pelecalasitava.lv/panience-na-dobranoc-gariga.../ ir lietuvių kalba - http://www.llti.lt/failai/12_giesmes.pdf Labai gerai būtų, jeigu pirmąjį dainos posmelį galėtume išmokti ir sudainuoti lenkų kalba. Vaizdo įrašas, kuriuo galima pasinaudoti mokantis dainos - https://www.youtube.com/watch?v=ZKCP5lDRG6Y Pažymėkite Stiprinimo vietą virtualiame žemėlapyje: bus pridėtas vėliau Įamžinkite įvykį, nuotraukas ir vaizdo įrašus siųskite: bus pridėta vėliau arba patalpink šio įvykio komentaruose.
Atėjo laikas! Būkime vieningi! Susitikime ant sienos!
Įkvėpėjai: * Folkloro grupė „Mežābele“ (Jėrcėnai) * tradicinės kultūros, švietimo ir amatininkystės draugija „JUMALA“ - Būkime supratingi, renginio metu saugokime savo ir kitų sveikatą!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.