pirmdiena, 2020. gada 21. septembris

Ceļojam ... literatūrā, mūzikā, senatnē, dabā ...


4.oktobris - 1 dienas brauciens uz Kalāčiem - Ed.Veidenbauma dzimšanas dienas svinībām ar dzejas lasījumiem, dziesmām un sarunām. 

2020.gada 4.oktobrī no plkst. 13.00 Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči" notiks ikgadējais Eduarda dzimšanas dienai veltītais sarīkojums, kurā tiks parādīta Ogres vidusskolas skolēnu radīta dokumentālā mākslas filma par Eduardu Veidenbaumu, savukāŗt Dzejas lasījumos iecerējuši piedalīties Valdis Atāls, Sandra Ratniece, Daina Sirmā, Māris Salējs, Dainis Deigelis.

Busiņš no Rīgas centra (iespēja pievienoties pa ceļam). Iecerēts rīta kafiju baudīt Ieriķos, apskatīt arī Mazo un Lielo Ellīti, iegriezties Liepas kapos, kur apglabāts Ed.Veidenbaums. Pēcpusdienas maltīte Skangaļu muižā. Atceļā aplūkosim Raunas Staburagu.°

Foto aizņēmos no vietas.lv

>>><<<

Turpmākie iecerētie braucieni, uz kuriem var jau pieteikties:

10.-11.oktobris - Cesvaine - Stāmeriena - Ērmaņu Muiža (Alūksnes novads) - ar Sezonas noslēguma koncerts - Haralds Sīmanis! - nakšņošana un garais rīts Mālupē, atgriešanās Rīgā ap 14.00.

24.oktobris - Cesvaines dabas takās - pārgājiens kopā ar novadpētnieku Bruno Podiņu - izzinot senatni Veļu laikā - Nesaules kalns un apkaime, Velnakmens un citas senas nozīmīgas vietas. 

1.novembris - Dievaines - Siguldas novada Kalna Vaizuļos

7.-8.novembrī - KURZEME - Talsi (Aleksandra Pelēča lasītava un kultūrvietas Talsos) un Līvu krasts - sīkākas ziņas sekos.

5.-6.decembris - Liepāja un apkaime - sīkākas ziņas sekos.

Vēl ziemas sezonā iecerēta Jaunpiebalga - slēpojam Vanagkalnā, adam un mācamies krāsas pie Ineses Iris Liepiņas.

Ļoti gaidu arī ieteikumus, piedāvājumus - iespēja sarīkot braucienus uz kādiem kultūras sarīkojumiem, koncertiem, izstādēm utt, visos Latvijas novados un labvēlīgas situācijas gadījumos arī Lietuvu un Igauniju iespējams iekļaut maršrutā.

1 komentārs:

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.