trešdiena, 2020. gada 22. jūlijs

Latvijā dzīvojošos ārvalstniekus aicina piedalīties muzikālās izrādes veidošanā

Latvijā dzīvojošie ārvalstnieki
projekta ”Integrācijas ABC – 3” ietvaros  laipni aicināti piedalīties koprades pasākumos, kuru gaitā taps tematiska muzikāla izrāde. Pasākumi un izrādes mēģinājumi  norisināsies Rīgā, Pērses ielā 9/11, (durvju kods 10) 4.stāvā, sākums – plkst.16.00. 


Izrādi iestudēs Gunta Saule, Katlakalna folkloras kopas “Rāmupe” dalībnieki un domubiedri, aicinot aktīvi līdzdarboties trešo valstu valstspiederīgos un vietējās sabiedrības pārstāvjus – gan veidojot izrādes saturu, gan dziesmu, rotaļu un deju saspēli. Izrādes saturs tiks balstīts uz latviešu tautasdziesmām, rotaļām un rituālajām darbībām, priekšnesumā iekļaujot arī citu tautu dziesmas un deju soļus. Mēģinājumu procesā dalībnieki varēs brīvi izvēlēties iesaistes veidu – dziedāt, dejot vai spēlēt kādu mūzikas instrumentu. 


Koprades pasākumu un mēģinājumu gaitā Latvijā dzīvojošie ārvalstnieki tuvāk iepazīs gan latviešu, gan citu tautu kultūru un tradīcijas, kā arī apjautīs, cik savstarpēji līdzīgi un vienlaikus atšķirīgi esam. Dažādu tautu dziesmas un rotaļas ļaus apjaust būtisko, kas caurvij ikvienas tautas kultūru un tradīcijas – cilvēcīgumu un savstarpējo sapratni.


Laipni aicinām pieteikties! Dalība ir bezmaksas. Vietu skaits ierobežots. 

Pieteikšanās un plašāka informācija: tālr. 25884776 vai e-pasts laama.santa@gmail.com .

Projektu „Integrācijas ABC – 3” Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros īsteno biedrība „Sadarbības platforma” sadarbībā ar biedrību “Patvērums “Drošā māja””. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Muzeju nakts un diena Vecpiebalgā

  18.-19.maijā notiks izbraukums uz Muzeju nakti un dienu Piebalgā.