svētdiena, 2018. gada 13. maijs

Zelts stāstos

Bija tā laime ar saviem stāstiem, muzicēšanu un padziedāšanu kuplināt stāstu pēcpusdienu tēmā ZELTS STĀSTOS. To rīkoja stāstnieks Guntis Pakalns sadarbībā ar rakstnieka Andreja Upīša memoriālo muzeju (http://upisamuzejs.lv/) Rīgā un tā vadītāju Ilzi Puķi.



Sadarbība ar A.Upīša muzeju Rīgā, pateicoties tā vadītājas Ilzes Puķes ieinteresētībai, stāstniekiem izveidojusies šopavasar. Ikreiz kāds stāstu sarīkojums ir bijias veltīts vienam no pazīstamākajiem Upīša romāniem. Līdz šim bija izskanējuši stāsti par  romānu Sūnu ciema zēni (Laimes lāča) un Sievietes tēmām. Un šai reizē stāstu tēmas smēlāmies romānā Zelts. Stāstnieku pulkā bijām Guntis Pakalns un kuldīdzniece Liesma Lagzdiņa. Virtuāli (ar balss ierakstiem) piedalījās arī Alma Makovska. Vispirms bija prieks noklausīties muzeja specialista, pētnieka stāstījumu par A.Upīša romāna Zelts likteni.

Vasara būs vairāk stāstu piedzīvošanas, noklausīšanās un atkal jaunu stāstu krāšanas laiks, bet tikšanās un stāstīšana vairāk atkal risināsies rudens pusē.

Tā kā interese par "sarunām" stastos ar A.Upīša darbiem ir gan stāstniekiem, gan muzeja darbiniekiem, gan klausītājiem, ceram arī līdzīgos dialogos stāstnieki tiksies atkal. Rudenī.. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Pavasara sadziedāšanās RĀMAVĀ

  Tuvojoties Lielajai dienai arvien vairāk svarīgi iekustināt balss enerģiju. Atmodināt balsi, kas ziemā  bijusi iemigusi un rimtāka. Nu nāk...